1.) Vaječná skořápka není smetí, pomáhá i při osteoporóze

20.02.2014 22:26

Složení vaječné skořápky je velice podobné složení kostí a zubů. Je zdrojem vápníku, který je v 90% vstřebáván organismem (kostmi). Kromě uhličitanu vápenatého jsou ve skořápce všechny pro organismus nezbytné mikroelementy (měď, fluor, železo, mangan, molybden, síra, křemík, zinek a další – celkem 27!).

Němečtí a maďarští vědci si po 15ti letém výzkumu všimli, že používání skořápky má pozitivní výsledky při lámavosti nehtů, vlasů, krvácené dásní, zácpě, podrážděnosti, nespavosti, chronické chřipce a astmatu. Jak se ukázalo, vaječná skořápka nejenže posiluje kostní tkáň, ale současně také odstraňuje z organismu radioaktivní prvky.

Metoda použití vaječné skořápky nezpůsobuje žádné vedlejší účinky, je jednoduchá a nevyžaduje žádné náklady.

Recept: Vaječnou skořápku ponořte na 5 minut do horké vody. Pak ji nechejte uschnout a pomelte v mlýnku na kávu. Užívejte 0,5 – 1 g denně. Můžete konzumovat společně s ½ citronu nebo ji přidávat do kaší a tvarohu pro prevenci osteoporózy. Kúru vaječnou skořápkou provádějte 2x do roka v lednu a listopadu po celý měsíc, používejte 1-2 g denně.