Je Mléko zdravé?

Mnohé názory o zdraví a zdravém životě jsou mylné a často se dědí v našich rodinách a učí se ve školách z nevědomosti nebo nám jsou zcela záměrně vštěpovány televizí či jinými médii, aby se zvýšil prodej určitých potravin.

Pijte mléko, neboť obsahuje vápník – to je též jeden z největších mýtů. Stejně tak proteinový mýtus. Stali jsme se společností s vysokou spotřebou bílkovin, na čemž má lví podíl potravinářský průmysl. Reklamní slogany jsou vymýšleny, aby se lépe prodávalo. Jenže když se propagují polopravdy či lži, není to už v pořádku. Rok co rok tyto lži poškozují zdraví milionů lidí. Takovou reklamu provádějí též farmaceutické firmy. Podle mnoha zdrojů zabijí volně prodejné léky a léky na předpis v USA (ale i jinde) každý rok statisíce lidí.

V dalších článcích se dozvíte několik mýtů o jídle, očkování proti nemocem a mýtu o důvěře v chemické jedy.

 

1. Mléko a mléčné výrobky

KRAVSKÉ MLÉKO JE PRO KRÁVY. Tato věta by nám měla mnohé naznačit. Je v pořádku, když děti pijí mléko od narození až do dvou, tří let. Ovšem za předpokladu, že se jedná o mléko mateřské, které je čerstvé, syrové a přírodní. Avšak naše společnost není kojení příliš nakloněna, i když je pravda, že v posledních letech se kojení opět začíná ve větší míře propagovat. Je to ale také o tom, zda se maminkám kojit chce, zda překonají počáteční problémy s „rozkojením“ a zda si neulehčí práci tím, že miminku raději připraví „umělou stravu“. Většina z nás byla brzy odstavena a začala dostávat kravské mléko nebo umělé kojenecké výživy, které jsou dvacetkrát koncentrovanější než kravské mléko.

 

Kravské mléko má hodně bílkovin, minerálů a tuků, což je důležité pro telata, která v roce váží 150 až 250 kg. Naše děti ale rostou mnohem pomaleji. A teď: Kravské mléko obsahuje nejméně čtyřikrát více bílkovin než mléko mateřské a více než šestinásobné množství minerálů. Tak silně koncentrované mléko děti velice obtížně tráví. Lidské tělo totiž produkuje mnohem méně enzymů pro štěpení mléka než kráva, což znamená, že bez dostatečného množství správných enzymů trpí děti zažívacími potížemi a hromaděním hlenu v dutinách, plicích, mozku a uších. Zahlenění, která začíná s konzumací kravského mléka je také příčinou mnoha druhů alergií.

 

Dospělí prý nedokážou trávit mléko vůbec a pokud ho i přesto konzumují, dříve či později se dostaví obstrukční problémy. Syrové kravské mléko je vhodnější pro růst kostí a svalů, zatímco mateřské (lidské) mléko podporuje vývoj mozku a nervů. To je také jeden z rozdílů mezi frugivory (plodožravci, kam podle mnoha odborníků patříme my) a herbivory (býložravci).

 

Někdy mezi třetím a čtvrtým rokem ztrácí většina dětí enzymy na trávení mléka, zejména laktázu, která štěpí laktózu (cukr v mléce). Důvod se uvádí tento: biologicky jsme ustrojeni tak, abychom po třetím či čtvrtém roce byli odstaveni. Protože  již nemáme dost enzymů na štěpení mléka, mléko dráždí sliznice trávicího ústrojí a můžeme začít trpět zahleněním. Takový hlen smíchaný se škroby může pak vytvořit ve střevních stěnách hlenový povlak.

Pitva herce Johna Wayna odhalila, že jeho střeva obsahovala kolem dvacetipěti kilogramů slepených exkrementů. Takové obstrukce způsobují záněty, divertikuly a oslabují tkáně střevních stěn. To může mít za následek neprůchodnost střev, vředy, léze či rakovinu. Jeden bývalý ministr zdravotnictví USA prohlásil: „MLÉČNÉ VÝROBKY NEJSOU PRO NÁS VHODNÉ“.

 

Určitě už víte, že mléko a mléčné výrobky se řadí mezi kyselinotvorné potraviny. Ale pokud by se kravské mléko pilo syrové, řadí se mezi zásady. Ale my kravské mléko vaříme (pasterizujeme) a právě teplo mění jeho chemické složení a povahu ze zásadotvorné na kyselinotvornou. Při zahřívání či vaření se zničí vitamíny rozpustné ve vodě, zvláště vitamín C a vitamíny skupiny B. Rovněž dochází k saturaci tuků a ke slučování určitých minerálů s bílkovinami nebo jinými minerály.

 

Víte, co se stane s teletem, budete-li ho krmit pasterizovaným mlékem? Zemře!

 

OBSTRUKCE SNIŽUJÍ ZUŽITKOVÁNÍ

Nachlazení, chřipka, příušnice nebo jiné lymfatické či respirační onemocnění lze zpravidla připsat na vrub zahlenění z mléčných výrobků. Máte-li rýmu nebo kašel, odkud se bere onen hlen, z čeho vznikají nádory? Co zduřelé mízní uzliny, zejména mandle?

Štítná žláza a příštítná tělíska jsou uložena v krku. Zahleněním (zejména konzumací mléčných výrobků) se stávají hyperaktivní či hypoaktivní (ve většině případů).

Štítná žláza a příštítná tělíska mají na starosti zužitkování vápníku v těle. Jakmile tyto žlázy začnou vypovídat službu kvůli ucpání hlenem, toxinům a zánětům, což vše způsobují mléčné výrobky, přestane tělo správně využívat vápník. Tzn. dosáhnete opačného výsledku, něž jste od konzumace těchto produktů očekávali. Mezi projevy špatného zužitkování vápníku patří např. deprese, oslabení kostí, tkání, nervů, svalů a pojivových tkání -  a to nahromaděním hlenu ve tkáních.

 

Vápník je bohatě zastoupen v mnoha potravinách. Najdeme ho např. v sezamových semenech, mořské zelenině (chaluhy), ale obsahují jej také mandle, květák, chlorela atd.

Vápník potřebuje ale také hořčík, aby mohl být správně využit. A právě v ovoci a zejména zelenině se vyskytuje společně s hořčíkem. Tmavě zelená listová zelenina obsahuje velké množství vápníku, hořčíku a flavonoidů, přičemž všechny tyto látky se navzájem potřebují ke správnému zužitkování.

V kravském mléce je ale vápníku mnohem více než hořčíku, což zhoršuje jeho zužitkování. Odhaduje se, že tělo využije asi 20% tohoto vápníku, přičemž z ovocné šťávy využijeme mnohem více vápníku než z mléka.

 

Když mléko vaříme, jeho minerály se ionizují, čímž se změní na kyselinotvorné, což může vyvolat tvorbu kamenů, oslabení svalů, zánět trávicího ústrojí a jiné potíže. Že tomu tak skutečně je, lze pozorovat u mnoha lidí, kteří pijí mléko, berou vápník v tabletách a přesto mají osteoporózu. Je třeba se zaměřit na zužitkování vápníku v těle a ne na jeho doplňování. Řešením nejsou vysoké dávky vápníku, ale jeho správné zužitkování.

Nejvíce zodpovědné za využití vápníku v těle je štítná žláza, příštítná tělíska a nadledviny. Pokud jsou tyto žlázy zdravé, netrpí tělo chorobami způsobenými špatným zužitkováním vápníku.

 

Jiným důsledkem pití mléka jsou paraziti. Odhaduje se, že více jak polovina krav hostí jeden nebo více druhů těchto parazitů: salmonely, virus leukemie a virus tuberkulózy. Kromě toho mléko a mléčné výrobky zahleňují nejvíce ze všech potravin, přičemž na druhém místě jsou rafinované cukry. Obojí způsobuje nadměrné hromadění hlenu ve všech tkáních. Kvasinkám, houbám a červům se v tomto hlenu daří a živí se jím. To má za následek kandidózu a jiná infekční onemocnění. Dokonce se spekuluje s tím, že mléko a mléčné výrobky (dokonce mlezivo) jsou příčinou tvorby i růstu nádorů a lymfatických obstrukcí.

 

Další a mnohé výzkumy spojují konzumaci pasterizovaného mléka s cukrovkou. Protilátky vytvořené pro boj s těmito změněnými škodlivými mléčnými bílkovinami také napadají beta-buňky ve slinivce, které se nachází v Langerhansových ostrůvcích ve slinivce a vylučují inzulin.

 

Dalším negativem mléka je působení rBGH – rekombinovaný hovězí růstový hormon. Tento hormon byl vytvořen z bakterie Escherechia coli kvůli zvýšení produkce mléka. Jisté výzkumy prokázaly, že hormon rBGH je karcinogen. Jiné poukazují na to, že stimuluje rakovinné bujení. Další názor je takový, že tento hormon podněcuje činnost endokrinního systému, zejména štítné žlázy a nadledvin. To ovlivňuje náš růst a další vývojové faktory i hormonální rovnováhu.

 

Mnoho lidí dnes pije acidofilní mléko s laktobacily a podobné mléčné výrobky. Proč ale? Když nekonzumujete mléčné výrobky, nemáte ani zapotřebí se „dopovat“ těmito produkty. Laktobacily jsou bakterie, které se účastní štěpení mléčných bílkovin a mléčných cukrů. V těle je lze nalézt všude, kde se tvoří toxiny z mléčných výrobků, například ve slinách, v lymfatickém systému, vagíně atd. Ale pro naše zdraví je mnohem důležitější se očistit od těchto toxinů i bakterií, které se jimi živí. Je rovněž sporné, zda tyto bakterie přežijí v žaludečních kyselinách.

Vytvořit si střevní flóru není těžké. Jelikož jsou bakterie součástí přírody, nemůžeme bakterie jednoduše „nevpustit“ do těla. Bakterie jsou žrouti, kteří vyžírají naše odpadní látky, vedlejší produkty trávení a metabolismu. A nezapomínejme, že naše střevní flóra se mění s naší stravou.

 

A proto: „Zjišťujte si pravdivé informace o potravinách, které konzumujete. Nenechte se zviklat médii a dalšími vlivy v naší společnosti, kde se peníze staly důležitějšími než lidské zdraví!“

 

Malá poznámka ze školení ADR (školení řidičů na přepravu a manipulaci s nebezpečnými látkami):

Otázka: Je pro vodní floru a organismy (tedy ať jsou to rostliny či živočichové žijící ve vodách) horší když se do vody dostane např. havárií cisterny nafta nebo cisterna mléka? Pokud jste si mysleli (tak jako možná většina lidí), že je horší pro vodní živočichy a rostliny „vylitá nafta“, jste na omylu. Nafta zůstává na povrchu vodního toku, tudíž se určitým způsobem „jednoduše“ dostane z vody pryč, ale mléko ve vodě zůstane a způsobí smrt živočichů i rostlinstva !!! Paradox, na to, že se jedná o „potravinu“, že?

 

A zde ještě přikládám informace, které se k Vám možná dostaly prostřednictvím Vašich emailových schránek

Příběh jedné bývalé milovnice jogurtů:

Díky jogurtům,které jsem konzumovala ve větší míře mám opakované trombozy.
Zjistili to teď nedavno.Byla jsem na kontrole v Dačicích,tu sraženinu mi posílali až do Prahy do nukleární laboratoře a tam zjistili bakterii Corinebacterium, která se používá jako zrání v jogurtech. V žíle nemá co dělat,zkrátka tyto nekvalitní jogurty, jako jsou danone, florián-víceméně umělé, organizmus nestřebá a tím způsobí ucpávání cév. Bohužel to zjistili u 27 lidí z 90 což je 30% a já jsem bohužel mezi nimi. Ostatní procenta tvoří např. nehýbání-cestovatelská tromboza, různé záněty atd.

Poslední roky přibyl značný počet tromboz v celé republice.
Zatím se tím nikdo nezabýval než dr. Čepl v Dačicích ke kterému jezdím. Má tam cévní centrum pro Jižní Čechy a Vysočinu, moderní ultrazvuky, které nemají ani v Pelhřimově. Jezdí tam i z Jihlavy. O těch jogurtech už bylo psáno i v některém časopise nějakým docentem z Prahy a ten tam psal také o možném ucpávání cév z mléčných výrobků. Teď 14 dní nejím jogurty, tavené sýry, mléko, které mám teď zakázané. Můžu ze sýrů jen tvrdé, z jogurtů ty drahé ve skleničce - naše České. Cítím se lépe a snad už budu mít konečně pokoj. Všechna vyšetření mám dobrá, krev také, aspoň vím, že jsem zdravá a nemusím brát žádný varfarin. Povrchové cévy mám sice špatné, ale hluboké dobré. I tak by se to mohlo utrhnout a způsobit embolii, proto to vysátí sraženiny.
Jsem ráda, že se zjistilo od čeho to je a od té doby ani na jogurty chuť nemám.
Radka Chalupová

 

„ZDRAVÉ“ JOGURTY

Evropské středisko pro potravinovou bezpečnost provedlo rozsáhlou výzkumnou studii na téměř 1.000 vzorcích jogurtů vyráběných různými mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené jogurty zdravé, jak tvrdí reklama. Výsledky výzkumu se ukázaly být zklamáním: jogurty nemají na lidské tělo zázračný terapeutický efekt, ani nezlepšují imunitní systém !!!

 

Podle výzkumu nemají jogurty žádná pozitivní vliv na chemické procesy v lidském zažívacím systému. Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela neprospěšné – tělo nerevitalizují, jak tvrdí reklamní slogany jejich výrobců - uvedl Medpulse.

 

Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na potenciální zákazníky starými slogany, tvrdícími, že jejich produkty mají vysoce pozitivní vliv na zažívací systém a tělo jako celek.

 

Zkrátka jogurt není nic jiného, než atrapa. Navíc některé jogurty, stejně jako další typy mlékárenských produktů, mohou být pro lidské zdraví nebezpečné. Mnoho jogurtů dostupných dnes ve všech obchodech na světě nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci let na území moderního Bulharska nic společného.

 

Stále věříte mýtům o probiotických bakteriích, které zlepšují imunitní systém a zažívací trakt? Pokud ano, jste oblbováni.

 

V Moskvě došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života byli nakonec hospitalizováni. Mnozí z těchto pacientů byli diagnostikováni s pankreatolýzou. Po dotazu na jejich jídelníček řekli, že konzumovali jogurtové nápoje Danone, jako Actimel a další. Pankreatolýza je velmi nebezpečná nemoc, která ničí slinivku.

 

Na tomto faktu není nic překvapivého. Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 – geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo. Geneticky modifikované typy škrobů mají velké molekuly. Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné předpovědět, jak se budou tato molekulární monstra chovat v lidském těle.

 

Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných výrobcích, ale také

v kečupech a majonézách. Vědci stále neví, jestli se tyto škroby během trávícího procesu rozkládají, a jak. Faktem je, že moderní medicína nyní musí pouze umožnit předpokládat, že takové škroby útočí na slinivku lidské bytosti.

 

Lidské tělo očividně neví, jaký druh enzymů má vyrábět, aby rozštěpilo tak monstrózně velké molekuly.

 

Co se týká zázračných probiotických bakterií v moderních jogurtech, bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku vydržet pouze několik minut. Protože nemohou mít na zažívací trakt léčebný vliv. Člověk by měl mít také na paměti fakt, že kultivované mléčné produkty, které byly uskladněny měsíce nebo déle, nemohou přinést vůbec nic dobrého.

 

Když takové jogurty kupujete, jen vyhazujete své peníze (a ničíte si své zdraví – p.p.).